

IMPORTANTA VEDERII
- martie 30, 2019
- by: Florin

Scriitorul din Roma Antică, Cicero, spunea că „Dacă ai o vedere slabă, nu-ţi rămâne altceva decât să asculţi ceea ce-ţi citesc sclavii”.
Vederea oferă oamenilor 90% din informaţiile percepute din lumea exterioară. O vedere bună este necesară omului pentru orice activitate cotidiană: muncă, studii, odihnă. Fiecare dintre noi ar trebui să înțeleagă cât de important este simțul văzului, cât de însemnate sunt protejarea și păstrarea propriei vederi. Ochii ne permit să vedem și să percepem lumea înconjurătoare, în întreaga ei frumusețe și diversitate. Dacă un individ vede perfect în jurul său, acest lucru demonstrează în mod indirect o stare bună de sănătate.
Persoanele care nu au o vedere bună, nu pot percepe integral lumea înconjurătoare, așa cum și-ar dori.
Vederea este un mare dar făcut de natură omului, încă de la naștere. Acest dar trebuie păstrat și protejat pe parcursul întregii sale existențe.
Un simț vizual bun, este important pentru formarea normală a psihicului uman. Vederea asigură legătura dintre conștiința omului și lumea înconjurătoare, permițând percepția întregii realități a habitatului și reacțiile adecvate la aceasta.
Curiozitati
Există persoane cu un simț vizual superior (200-300%). Ochii acestora observă precum telescoapele stelele din galaxiile vecine, invizibile pentru majoritatea celorlalte persoane.
Însă, pentru o existență normală, ne este complet suficientă funcționarea acestora în proporție de 100%.
Uneori o mică miopie este benefică. Această afecțiune acutizează vigilența la distanță mică, fapt extrem de util pentru croitorese, bijutieri, ceasornicari.
Vederea omului este extrem de organizată. Aceasta include formațiuni anatomice – ochiul, în special cristalinul și retina, dar și structuri auxiliare, precum mușchii oculari, pleoapele, aparatul lacrimal, nervii optici, chiasma, tractul optic, corpul geniculat lateral din diencefal, radiația optică, cortexul optic.
Cu ajutorul acestor formațiuni, suntem capabili să vedem, de exemplu, lumina lumânării în întuneric la o distanță de câțiva kilometri. Iar cu ajutorul formațiunilor situate în retină, putem distinge culorile, precum și un număr enorm de nuanțe diferite.
Sigur că vederea color este mult mai bine pusă în valoare în lumină. Totuși, în lumină extrem de puternică, noi vedem pur și simplu o pată albă, din cauza hiperstimulării tuturor tipurilor de receptori de culoare din ochi. De asemenea, cu ajutorul acuității vizuale suntem capabili să distingem clar obiectele, mari și mici.
Contrastivitatea vederii, ne permite să deosebim obiectele între ele, obiecte care se deosebesc cu greu pe fondul general, după culoare și luminozitate. Vederea ne permite să ne adaptăm la schimbările mediului înconjurător: întuneric, lumina colorată; în plus, aceasta ne permite să compensăm deficiențele aparatului vizual.
Importanța vederii în viața noastră nu poate fi supraestimată. De aceea, fiecare individ trebuie să-și supravegheze și să-și respecte proprii ochi, să conștientizeze cât de folositori sunt pentru sănătate, și ce anume le poate dăuna.
Modul în care individul percepe lumea din jur din prezent și viitoare depinde doar de el însuși.
Realitatea noastra
Cercetătorii au constatat că în ultimii 100 de ani, din 1900 până în anul 2000, efortul vizual al umanității civilizate a crescut de aproximativ 20 de ori. În general, strămoșii noștri priveau în depărtare, contemplau cum înfloresc și se coc recoltele pe câmpuri, cum pășteau turmele etc. Aceștia își mutau frecvent privirea de pe obiectele apropiate pe cele aflate la distanță, prin urmare mușchii oculari nu înțepeneau într-o singură poziție și nu erau suprasolicitați, ca la semenii lor moderni.
Sedentarismul și postura fiziologică incorectă duc la apariția durerilor la nivelul gâtului (radiculita cervicalo-toracică) din cauza suprasolicitării coloanei vertebrale, amorțește spatele, obosesc ochii, în cap avem senzații neclare (tulburări ale circulației cerebrale), iar după o perioadă de timp încep psihonevrozele, deteriorarea vederii, și hemoroizii.
Conform datelor statistice, 87% dintre oameni suferă de afecțiuni induse de postura incorectă, osteocondroza cervicală și lombară, tulburări de vedere, și toate acestea din cauza sedentarismului.
Pe lângă schimbările de natură socială sau industrială, specialiștii consideră că următoarele cauze explică vederea slabă a omului modern:
Slăbirea vaselor cerebrale;
Tratarea incorectă a răcelilor și afecțiunilor generale;
Privitul îndelungat la televizor sau calculator;
Lectura constantă la lumină puternică, sau, dimpotrivă, la lumină insuficientă;
Tulburări digestive, alimentație dezechilibrată, avitaminoza dietei;
Stresul, anxietatea și consumul de alcool provoacă slăbiciunea și deteriorarea vederii.
„Cei care nu poartă ochelari, sunt mai mulți doar pentru că jumătate dintre ei sunt ochelariști care nu recunosc acest lucru, iar cealaltă jumătate poartă lentile de contact”.
În ultimele decenii, pe Pământ a crescut semnificativ numărul de persoane suferinde de tulburări de vedere. Circa 1 miliard de pământeni poartă ochelari, fiecare al patrulea individ din țările dezvoltate suferă de miopie.
Importanta vederii
Poate fi dezvoltata vederea
Da, e posibil.
Însă, acest efect se menține atât timp cât durează antrenamentul, după care dispare. O rețetă integral științifică de creștere a acuității vizuale era folosită cândva de către vânători. Dis-de-dimineață aceștia priveau răsăritul soarelui prin ceață. Razele infraroșii difuze ale răsăritului cădeau pe retina ochiului, o enervau, creau energie termică, accelerând circulația sanguină. În acest fel, se îmbunătățea vederea. Efectul curativ al acestui antrenament se încheia odată cu răsăritul soarelui. Este foarte periculos să privești o stea (în special la zenit): contemplarea luminii timp de trei minute este suficientă pentru a arde iremediabil retina.
VISI PRIME SUPLIMENT ALIMENTAR PENTRU O VEDERE MAI BUNA
Importanța vitaminelor și a microelementelor pentru sănătatea ochilor este cunoscută din cele mai vechi timpuri.
Rezultatele studiilor desfășurate în ultimul timp demonstrează că administrarea de suplimente alimentare biologic active reprezintă una dintre metodele cele mai bune pentru prevenirea tulburărilor de vedere.
Și anume:
- Prevenirea agravării retinopatiei diabetice — principala cauză a orbirii printre persoanele active;
- Tratamentul alternativ al stadiului terminal de degenerare maculară produsă de vârstă — principala cauză a orbirii la persoanele în vârstă;
Inhibarea dezvoltării cataractei, care afectează peste jumătate din populația cu vârsta de peste 75 ani.
Recomandăm să luaţi Visi-Prime câte 1 capsulă pe zi în timpul mesei. Şi am făcut ca această administrare să fie extrem de plăcută.
La exterior Visi-Prime seamănă cu o alună învelită în ciocolată naturală.
Culoarea minunată de ciocolată, precum şi gustul uşor dulceag al membranei, sunt două elemente pe care producătorii au reuşit să le obţină prin adăugarea în membrana învelişului a colorantului natural din fructe de roşcovă.
Roşcova tropicală este sursa celui mai gustos produs din lume pentru adepţii alimentaţiei naturale. Din plantă se obține o pudră care aminteşte de cacao obişnuită şi un îndulcitor natural – siropul de roşcove
Sursa: Coral Club
Puteti gasi VISI PRIME aici
YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author
Beneficiile fructului Graviola
ian.. 14.2018Beneficiile fructului Graviola Natura, ne oferă în continuare tratamente cu beneficii terapeutice asupra
Campionii energiei-SEMINTELE si SAMBURII
nov.. 20.2017Campionii energiei – SEMINŢELE şi SÂMBURII – Florile de leac s-au uscat, fructele s-au
10 alimente de evitat pe stomacul gol
nov.. 17.2017Sfaturi si informatii utile despre cum sa ai un stil de viata sanatos 10 alimente de evitat pe stomacul gol
Leave Comments Cancel reply
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.